Over Il Fornaccio
Hoe het allemaal begon
Ciao a tutti!
Wij zijn Francesco & Rosa, uitbaters en eigenaars van Il Fornaccio in Sleidinge-Dorp. We zijn beiden afkomstig uit Bisceglie, gelegen in het zonovergoten Puglia.
Hoewel we in onze jeugdjaren slechts twee straten van elkaar woonden, leerden we elkaar pas kennen in België.
Chef Francesco
In 2010 werd ik opgebeld door een bevriende Italiaan die toen reeds een restaurant had in België. Hij liet me weten op zoek te zijn naar een pizzaiolo voor zijn zaak.
Ik moest niet lang nadenken en twee dagen later zat ik al op het vliegtuig naar België.
Enkele weken werden al snel enkele maanden en voor ik het goed en wel wist was ik helemaal ondergedompeld in de Belgische horecawereld en wou ik hier niet meer weg.
De kennismaking
Een jaar later zat ik op restaurant met enkele andere Italiaanse restauranthouders en ontmoette ik daar Rosa.
Hoewel we elkaar nog nooit gezien hadden, was er meteen een klik. Het bleek namelijk dat we in onze jeugdjaren slechts twee straten van elkaar hebben gewoond.
Het toeval bepaalde dat we elkaar pas in België leerden kennen!
Samen de horeca in
Met enkele jaren ervaring in de horeca, startten we samen ons eigen restaurant. Il Fornaccio was 6 jaar lang gevestigd middenin de bruisende Gentse studentenbuurt op de Sint-Kwintensberg.
Na deze succesvolle periode werd het restaurant te klein en verhuisden we naar Sleidinge-Dorp waar we onze droom verder waarmaken.
In Il Fornaccio willen we dat iedereen zich thuisvoelt en kan genieten van de authentieke, heerlijke Italiaanse smaken.
Il Fornaccio in de media
Het Laatste Nieuws
RESTOTIP. Il Fornaccio: “Eenvoud op z’n best en liefde voor authentieke Italiaanse smaken.”
Het Laatste Nieuws
Gents restaurant ‘Il Fornaccio’ vestigt zich binnenkort in gebouwen van ‘Myconos Restaurant’
Restaurant Guru 2023
Met veel trots namen we onze award van Restaurant Guru in ontvangst. Bedankt aan alle klanten voor het vertrouwen!